• Haal en breng service
  • De nummer 1 Aixam Dealer
  • Totaal ontzorgd
0 / 10
  Heinsbergerweg 48, 6074 AE Melick
  Bel ons direct   0475 - 470 471   0475 - 470 471

CBR presenteert brochure (praktijk)examen brommobiel

Terug

Het CBR heeft de brochure 'Examen doen voor de brommobiel' gepresenteerd.

Vanaf 1 maart 2010 moet je voor het halen van het rijbewijs voor de brommobiel een theorie- en een praktijkexamen afleggen.

Het brommobielexamen is niet nodig voor mensen die al een rijbewijs voor de auto, de motor of de bromfiets hebben. Er zijn geen medische eisen voor het rijden in een brommobiel.

In de brochure 'Examen doen voor de brommobiel' schrijft het CBR: "Het praktijkexamen is ingevoerd om het aantal ongelukken te verminderen en de veiligheid te vergroten. Het theorie-examen test of u beschikt over voldoende verkeersinzicht en kennis van de regels. Bij het praktijkexamen staat beheersing van het voertuig centraal. Slaagt u voor beide examens dan heeft u aangetoond veilig en verantwoord aan het verkeer te kunnen deelnemen."

De kosten van het theorie-examen zijn € 33,25 en voor het praktijkexamen, dat wordt afgenomen op een verkeersluw terrein, € 95,-.

Publicatiedatum 18/02/2010

Wat klanten vertellen

Super ervaring gehad bij de aanschaf van mijn brommobiel!

Riet Duiven

Bij Brommobielcenter bent u aan het juiste adres voor aankoop, verkoop en onderhoud van brommobielen (ook wel 45km auto's genoemd).

Jan Janssen

Design & Development by MediaZo!