Adresgegevens

Heinsbergerweg 48
6074 AE Melick

0475 470 471

Mega laat Peugeot en Mercedes achter zich

Terug  |  Publicatiedatum :

MEGA LAAT PEUGEOT EN MERCEDES ACHTER ZICH

De MultiTruck van Aixam MEGA is winnaar van de European Greenfleet Award in de categorie lichte bedrijfsvoertuigen.

MEGA MultiTruck is een bedrijfsvoertuig met een zogenaamd laag milieu-effect dat in Chanas wordt gefabriceerd en is ontworpen voor vooral stedelijk vervoer en bedrijfsterreinen. In 2002 kwam de eerste versie op de markt als onderdeel van het Aixam-concept, dat bekend is vanwege brommobielen en exclusieve sportwagens.

Lage consumptie en CO2-emissie

MEGA MultiTruck is geconstrueerd op een aluminium chassis met uitgebreid gebruik van polycarbonaat. Het hele voertuig is ontworpen en gebouwd om te kunnen worden gerecycled; 95 procent van het materiaal is her te gebruiken.

Het voertuig is op de markt gebracht met zowel diesel- als elektromotor. De dieselmotor van 479 cc heeft een lage consumptie van 3 tot 4 liter per 100 kilometer en een CO2-emissie van slechts 77,9 g/km. De elektromotor heeft een autonomie van maximaal 100 kilometer.

“In het bijzonder geschikt voor gebruik in de stad, verstrekt MultiTruck een rendabele en milieuvriendelijke oplossing in vele diverse toepassingen, en voor vele ondernemingen”, aldus het juryrapport. “Zijn potentieel om een wezenlijk verschil aan vervoeremissies in steden in heel Europa uit te maken, is reusachtig.”

» Meer informatie over de Aixam Mega Multitruck


Brommobiel Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Versturen

  • Adresgegevens
  • Heinsbergerweg 48
  • 6074 AE Melick
  •  
  • 0475 470 471