• Haal en breng service
  • De nummer 1 Aixam Dealer
  • Totaal ontzorgd
  9.6 / 10 44 reviews 
Onze vestigingen Melick Beek

Examen voor Brommobiel naar 15,5 jaar

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Terug

Leeftijd bromfiets/brommobiel theorie-examen naar 15,5 jaar

Al vanaf halverwege volgende maand is het mogelijk om vanaf 15,5 jaar het AM2-examen af te leggen. Dat is vijf maanden eerder dan gepland.

BOVAG heeft de afgelopen maanden bij de minister aangedrongen op deze aanpassing. BOVAG is tevreden dat minister Schultz van Haegen oor heeft voor argumenten uit de branche. Deze week kondigde ze aan dat jongeren vanaf 15 juni op een leeftijd van 15 jaar en zes maanden toegang krijgen tot het AM2-examen.

Frans Bastiaansen, manager BOVAG Rijscholen: “Jongeren willen zo snel mogelijk op of na hun zestiende verjaardag met hun brommer of scooter de weg op. Dat geeft tot nu toe druk op de planning bij de rijscholen en op de praktijkexamens bij het CBR. Eerder hebben we daarom al het reserveren op naam moeten invoeren. Dankzij de nieuwe regeling hebben leerlingen een half jaar langer de rijd om hun theorie te halen, en rijscholen kunnen eerder en flexibeler plannen. Het gevaar van weer fors oplopende reserveringstermijn is hiermee afgewend. En nog wel vijf maanden eerder dan gepland!”


Bron: Bovagkrant

Publicatiedatum 31/05/2011
Wat klanten vertellen
Jo Gerits

SUPER BROMMOBIEL DEALER ALWEER GOED GEHOLPEN MET EEN NIEUWE BROMMOBIEL KOPEN EERLYK GOED EN BEHULPZAAM KOMEN ALLE AFSPRA ...

 10 / 10 Jo Gerits
26-03-2024
Harrie Boumans

Goede service en vriendelijkheid en nette garage

 10 / 10 Harrie Boumans
03-03-2024
Wendie Smeets

Betrouwbare en behulpzame mensen!

 10 / 10 Wendie Smeets
25-01-2024
by Mediazo