• Haal en breng service
  • De nummer 1 Aixam Dealer
  • Totaal ontzorgd
0 / 10
  Heinsbergerweg 48, 6074 AE Melick
  Bel ons direct   0475 - 470 471   0475 - 470 471

Het winterbanden seizoen is geopend!

Terug

Aanbevolen van november tot en met maart!

In de herfst en in de winter is de verkeerssituatie minder betrouwbaar dan in de lente en in de zomer, ongeacht of u te maken hebt met sneeuw, ijzel of gewoon een nat wegdek, de bandengrip is altijd minder dan in en de lente en zomer. Ook bij 45 kilometer per uur.

Dankzij de specifieke vorm van de winterband, die het water onder de band afvoert, vermindert een winterband de risico's van aquaplaning.

Winterbanden hebben in de herfst en in de winter een veel betere grip en een uitstekende rijeigenschappen, dankzij de rubbersamenstelling en het speciale profiel dat dieper is dan bij een zomerband.

Het algemene advies is om in Nederland ook in een brommobiel vanaf november tot en maart op winterbanden te rijden. Winterbanden hebben in de herfst- en winter een sterk verbeterde grip en dus voor uw veiligheid!

De voordelen van winterbanden tijdens de herfst en winter:

-  Sterk verbeterde grip bij temperaturen onder de 7°C

-  Minder kans op aquaplaning door effectieve waterafvoer

-  Betere wegligging in bochten

-  Kortere remweg (ca. 10% bij winterse omstandigheden)

Aansprakelijkheid in het buitenland

In veel (Europese) landen is het gebruik van winterbanden verplicht gedurende de wintermaanden. Mocht u hier een ongeluk krijgen/veroorzaken, kunt u in grote problemen komen wanneer blijkt dat u op zomerbanden reed. Een boete, omgekeerde bewijslast en veranderde verzekeringsdekking behoren tot de mogelijkheden.

Publicatiedatum 02/11/2010

Wat klanten vertellen

Super ervaring gehad bij de aanschaf van mijn brommobiel!

Riet Duiven

Bij Brommobielcenter bent u aan het juiste adres voor aankoop, verkoop en onderhoud van brommobielen (ook wel 45km auto's genoemd).

Jan Janssen

Design & Development by MediaZo!