• Haal en breng service
  • De nummer 1 Aixam Dealer
  • Totaal ontzorgd
  9.6 / 10 44 reviews 
Onze vestigingen Melick Beek

Ondanks marktverzadiging toch toekomst voor Brommobielen

1 NEWS_READING_TIME_ADD

Terug

De helft van de Nederlandse importeurs van brommobielen vindt dat de markt verzadigd is. Zij verwachten de komende jaren een afnemende verkoop, zo blijkt uit de Brancheanalyse Speciale Voertuigen. Toch ziet opdrachtgever RAI Vereniging toekomstmogelijkheden voor brommobiel verkopers.

Gemiddeld worden er in Nederland jaarlijks bijna 1.800 nieuwe brommobielen verkocht. De voertuigen worden geïmporteerd uit het buitenland, vooral Frankrijk, door ongeveer tien Nederlandse bedrijven.

verzadiging

Van de importeurs die deelnamen aan het onderzoek van de RAI-afdeling Speciale Voertuigen, geeft de helft aan dat de brommobiel-markt verzadigd is. Zij verwachten de komende jaren afnemende verkopen. Daarnaast denken ze dat er uiteindelijk maar drie of vier marktpartijen zullen overblijven. Ten slotte vrezen de importeurs prijsconcurrentie.

De verwachtingen van de importeurs zijn gestoeld op onder meer de toenemende prijzen van halffabricaten en grondstoffen. Daarnaast kunnen steeds minder mensen een brommobiel kopen. De eisen die worden gesteld aan het mogen besturen van een brommobiel – zoals het nieuwe rijbewijs – worden steeds strenger.

Ook wordt de aanschaf van brommobielen minder vaak vergoed door de overheid. De gemeentes die verantwoordelijk zijn voor vervoersvoorzieningen van mensen met beperkingen, hoeven van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geen brommobiel te verstrekken indien zij zorgen voor collectief aangepast vervoer.

toekomstmogelijkheden

In een reactie op de marktverzadiging willen de brommobiel-importeurs zich in de komende jaren meer gaan onderscheiden van hun concurrenten. Ook willen ze meer varianten van de brommobiel op de markt gaan brengen. Ten slotte zullen de importeurs meer reclame gaan maken.

De RAI Vereniging, afdeling Speciale Voertuigen, denkt dat er meer mogelijkheden zijn om de markt van brommobielen levensvatbaar te houden. Secretaris Remco Tekstra noemt de toepassing van nieuwe technologieën en de verdere ontwikkeling van brommobielen.

Daarnaast voorziet de RAI Vereniging een groeiende markt door de vergrijzing. De grote hoeveelheid mensen die de komende jaren de seniorleeftijd bereikt is gewend aan mobiliteit. Het is een welvarende groep die zich de prijzen van nieuwe modellen brommobielen kan veroorloven.

Bron : autokopen.nl

Publicatiedatum 17/03/2011
Wat klanten vertellen
Jo Gerits

SUPER BROMMOBIEL DEALER ALWEER GOED GEHOLPEN MET EEN NIEUWE BROMMOBIEL KOPEN EERLYK GOED EN BEHULPZAAM KOMEN ALLE AFSPRA ...

 10 / 10 Jo Gerits
26-03-2024
Harrie Boumans

Goede service en vriendelijkheid en nette garage

 10 / 10 Harrie Boumans
03-03-2024
Wendie Smeets

Betrouwbare en behulpzame mensen!

 10 / 10 Wendie Smeets
25-01-2024
by Mediazo