• Haal en breng service
  • De nummer 1 Aixam Dealer
  • Totaal ontzorgd
0 / 10
  Heinsbergerweg 48, 6074 AE Melick
  Bel ons direct   0475 - 470 471   0475 - 470 471

Op vakantie met een brommobiel

Terug

Vakantie 2011: Zoutelande, Zeeland

Sinds ruim een jaar mag ik mij een trotse bezitter van een Aixam Crossline noemen, daarvoor ben ik mijn leven lang aangewezen geweest op mijn fiets en het OV.

Dit jaar heb ik mijn stoute schoenen eens aangetrokken en besloten om met mijn brommobiel naar Zoutelande te gaan. Zoutelande is een favoriete vakantiebestemming voor me en mijn 2 honden zijn ook welkom.

Spannend vond ik het wel om zo’n eind te rijden met mijn brommobiel: je weet de weg niet en je weet van te voren nooit welke verkeerssituaties je tegen komt.

Als voorbereiding heb ik me verdiept in de Belgische verkeersregels voor brommobielen en met hulp van google maps zorgvuldig mijn route gepland.

Ik kwam erachter dat in België buiten de bebouwde kom, er op veel wegen een snelheid van 90 km  gehanteerd werd en ik zag mijn geest al kruipen als ik ergens van rijbaan moest wisselen in de spits, met een max snelheid van 55 km ben je dan echt wel de “underdog” .

Bij het inpakken van mijn koffer realiseerde ik me ineens dat ik er niet meer mee hoefde te slepen en dat ik veel meer mee kon nemen dan dat ik was gewend. Uiteindelijk had ik natuurlijk veel te veel bij me.

De planning was om ’s morgens tussen 6 en 7 te vertrekken, helaas werd ik een uur te vroeg wakker en ben om 5.30 uur vertrokken. Mijn bagage zat al in de brommobiel: alles op of voor de bijrijdersstoel, zodat de honden achterin de ruimte hadden.

De route door België (N18) was een feest om te rijden en hier had ik zo tegenop gezien. Alleen kort voor Turnhout ging het even iets moeilijker omdat de N18 was afgesloten en ik via de omleiding in het Centrum terecht kwam en van daaruit steeds naar de autosnelweg werd geleid. Door creatief met mijn navigatiesysteem om te gaan en van dorp naar dorp te rijden kwam ik uiteindelijk in Putten waar ik via de N982 richting Middelburg/ Vlissingen moest.

Op de N982 kwam ik het probleem tegen dat deze gesloten was voor langzaam verkeer (bepaalde stukken waren tijdelijk wel vrijgegeven voor tractoren) en uitwijkmogelijkheden zag ik niet, want de fietsroutes waren niet geschikt voor een brommobiel. Maar net gedaan alsof mijn naam Haas was en gewoon doorgereden, dat heeft verder geen problemen opgeleverd gelukkig.

Ook tijdens mijn verblijf in Zoutelande heb ik genoten van de vrijheid om me te kunnen verplaatsen in mijn brommobiel en hoewel Walcheren (schiereiland waar Zoutelande ligt) is ingesteld op fietsen en auto’s, heb ik alle plaatsjes daar bezocht met mijn brommobiel.

De terugreis ging voorspoedig en de honden en ik hebben genoten van deze vakantie en volgend jaar ga ik weer met mijn brommobiel.

Nu ik van de vrijheid heb geproefd, weet ik nog niet of ik weer naar Zoutelande ga, of een totaal andere bestemming kies die niet met OV te bereiken is.

De accommodatie van de familie Wattel-Koppejan is perfect verzorgd, de gastvrijheid is groot, maar ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging met mijn brommobiel !

 

Groet,

Marian Peters

Publicatiedatum 13/07/2011

Wat klanten vertellen

Super ervaring gehad bij de aanschaf van mijn brommobiel!

Riet Duiven

Bij Brommobielcenter bent u aan het juiste adres voor aankoop, verkoop en onderhoud van brommobielen (ook wel 45km auto's genoemd).

Jan Janssen

Design & Development by MediaZo!