• Haal en breng service
  • De nummer 1 Aixam Dealer
  • Totaal ontzorgd
  9.6 / 10 44 reviews 
Onze vestigingen Melick Beek

Vivere: Blijf mobiel in een brommobiel

2 NEWS_READING_TIME_ADD

Terug

Vivere is het magazine voor 50-plussers waarin aandacht wordt besteed aan dingen die er echt toe doen. Denk aan bijzondere reizen, gezondheidstips en de leukste uitstapjes. In editie nummer 3 wordt aandacht besteed aan de brommobiel en wat deze kan betekenen voor iemand die geen auto meer kan rijden. 

Blijf mobiel met een brommobiel
Afgekeurd? Geen rijbewijs meer? Niet langer hun geliefde auto, hun grote trots op 4 wielen, besturen naar de buurtsuper, de sportclub, iets verder voor een dagje Amsterdam of op vakantie? Een ramp. Voor veel mensen is dit inderdaad een grote aderlating. Hun trots. Hun onafhankelijkheid. Hun globetrottersbestaan. Alles in duigen. Begrijpelijk, want wat zijn de alternatieven? Laten brengen en ook weer ophalen? Met de bus. De taxi. Hun zoon of schoondochter. Dit voelt als iemand tot last zijn en dat is wel het laatste wat ze willen. Velen weten niet dat er een beter én leuker alternatief is. Vertel! De brommobiel…

“Ik ken een scootmobiel, een mobiel om te bellen, maar een brómmobiel?”
Een brommobiel is zo’n lekker overzichtelijk en makkelijk te parkeren 45 kilometer auto. De meeste mensen reageren dan meteen: “O nee, mij niet gezien. Dat lijkt net een invalidekarretje. Daar kruip ik niet in.” Niet is minder waar. De brommobielen van nu zijn absoluut niet meer te vergelijken met de varianten van zo’n 15 jaar geleden. Ze zijn veel meer auto geworden.

De schaamte allang voorbij
Schaamden mensen zich eerder weleens voor hun brommobiel, dat is echt niet meer nodig. Het zijn hip uitziende auto’s met alle luxe die maar te bedenken is. Standaard zijn ze uitgerust met automaat, die heel makkelijk te bedienen is. Ook een achteruitrijcamera en elektrische bedienbare ramen zijn inbegrepen. Een airco is optioneel, want niet iedereen zit daar op te wachten. Waar heel goed over nagedacht is, is de hoge instap en er zit geen tildrempel in de verrassend ruime kofferbak, zodat boodschappen of een rollator makkelijk in- en uitgenomen kunnen worden. Er is plek voor 2 personen. Dat gaat met gemak en het is nog gezellig ook.

Wereld open met AM-rijbewijs + brommobiel
Velen weten niet dat ze hun verlopen of niet verlengde rijbewijs bij het gemeentehuis kunnen laten omzetten naar een AM-rijbewijs (scooterrijbewijs). Niemand hoor je daarover. De gemeente niet, de huisarts niet, het CBR niet. En toch is het zo. Mensen hoeven niet ongelukkig achter de geraniums te zitten. Ze kunnen er ook zonder autorijbewijs nog steeds zelf op uit.

Hun vrijheid tegemoet
Veel mensen leveren hun teruggetrokken bestaan maar wat graag in voor een avontuurlijker leven. Het gebied waarin ze komen is vele malen groter geworden, dankzij hun brommobiel. Helemaal onafhankelijk gaan ze weer on route. Hun vrijheid tegemoet. Net als toen ze het autorijbewijs hadden. Op weg naar aquajogging, een haak- of biljartuurtje, het oppassen op hun kleinkinderen of misschien gaan ze zelfs op vakantie. De reis duurt via binnenweggetjes iets langer, maar dat is niet erg. 

De voordelen van een brommobiel

·         Je hebt geen autorijbewijs nodig, alleen een AM-rijbewijs.

·         Je betaalt geen wegenbelasting.

·         APK is niet nodig.

·         Het is een automaat met makkelijke bediening.

·         Hij rijdt 1 op 30. Milieuvriendelijk en goedkoop dus.

 

Gesproken met René Janssen van Brommobielcenter Limburg in Melick

Publicatiedatum 02/10/2019
Wat klanten vertellen
Jo Gerits

SUPER BROMMOBIEL DEALER ALWEER GOED GEHOLPEN MET EEN NIEUWE BROMMOBIEL KOPEN EERLYK GOED EN BEHULPZAAM KOMEN ALLE AFSPRA ...

 10 / 10 Jo Gerits
26-03-2024
Harrie Boumans

Goede service en vriendelijkheid en nette garage

 10 / 10 Harrie Boumans
03-03-2024
Wendie Smeets

Betrouwbare en behulpzame mensen!

 10 / 10 Wendie Smeets
25-01-2024
by Mediazo